• Každý deň môže byť sviatkom …

    Tatranský fotomaratón 2014


    Horský internetový klub, o.z. (www.hory.sk) usporadúva dňa 20. a 21. septembra 2014 v poradí už štvrtý ročník Tatranského fotomaratónu (TF 2014). Okrem minuloročnej novinky, a to rozdelenia súťažnej časti do dvoch kategórií, ktoré sú A. kategória MESTO (obsahuje 8 hodín fotografovania na celom území Vysokých Tatier, od Podbanského po Tatranskú Kotlinu) a B. kategória HORY (obsahuje 30 hodín fotografovania vo vysokohorskom prostredí s možnosťou prenocovania na vysokohorskej chate) pribudne aj mimosúťažná možnosť natočiť 1 minútové video, ktoré bude spolu s ostatnými nielen odmenené malou pozornosťou, ale aj odprezentované na tohtoročnom festivale amatérskej tvorby o horách - Horalfeste. Týmto spôsobom chce organizátor podujatia experimentálne poukázať na vnímanie Vysokých Tatier očami turistov.

    Témy oboch kategórií budú vyhlásené pred štartom, ktorý sa uskutoční dňa 20. septembra 2014 o 9-tej hodine pred StanBarom - Mlynická dolina, Štrbské Pleso. Po vyhlásení 8 tém pre každú z kategórií samostatne, budú mať účastníci možnosť ich stvárnenia na 8 fotografiách, a to v časovom intervale prislúchajúcom danej kategórii. Vo fotografiách musí byť zrejmý súvis zobrazovaných motívov k Vysokým Tatrám.

    Do 15. septembra 2014 je možné sa elektronicky registrovať na oficiálnych web stránkach Tatranského fotomaratónu (www.fotomaratón.hory.sk). Pre el. registrovaných účastníkov TF 2014 bude zabezpečený špeciálny balíček obsahujúci vecné drobnosti a poukážky na zľavy od partnerov podujatia, ako aj sladké prekvapenia, či kupón na kávu/čaj. Registrácia bude možná aj v deň konania podujatia, a to od 7:00 do 9:00 hodiny.

    Pre väčšie skupiny súťažechtivých milovníkov fotografovania a Tatier, organizátori pripravili výhodné skupinové štartovné. Chýbať nebude ani bohatý sprievodný program. V sobotný večer čaká účastníkov príjemné posedenie pod holým nebom spojené s premietaním outdoorových filmov a prezentáciami fotografií s horskou tematikou. Taktiež budú mať účastníci TF 2014 možnosť absolvovať mini fotokurz.

    Fotografie vyhodnotí odborná porota zložená najmä z popredných horských a tatranských fotografov. Odovzdávanie cien spojené s vernisážou víťazných fotografií sa uskutoční v priebehu októbra 2014 v Hoteli Toliar na Štrbskom Plese. Aj tento rok si ocenení súťažiaci odnesú bohaté cenové portfólio od pobytov, cez hodnotné vecné ceny až po darčekové poukazy.

    Všetky podrobnosti o Tatranskom fotomaratóne, ako aj súvisiace aktuality, môžu záujemcovia nájsť na stránke fotomaratónu www.fotomaraton.hory.sk.

    Tešíme sa na všetkých účastníkov!

    Podujatie je organizované pod záštitou starostu obce Štrba, Ing. Michala Sýkoru.
    MineralyBratislava.sk sú hrdým mediálnym partnerom podujatia. 

     

    Napíšte nám - otázky / návrhy

    Meno

    E-mail *

    Správa *

    AKCIE / ZĽAVY


    Svet perál nájdete tu:

    Odporúčame


    Čistiace utierky univerzálne na šperky, mince a bižutériu. Čistia zlato, striebro, platinu a obecné kovy do vysokých leskov. Sú suché a neabrazívne. Viac informácií TU