• Každý deň môže byť sviatkom …

    Ruženín


    Vzorec: SiO2 Tvrdosť: 7 Hustota: 2,65 

    Názov: Z gréckeho ros/rosa, čo znamená ružový

    Všeobecne: Ruženín je odrodou kremeňa. Ako už z názvu vyplýva, je charakteristický ružovou, červenooranžovou, až ružovočervenou farbou, ktorá je spôsobená prímesou titánu, alebo mangánu. Kryštalizuje v trigonálnej sústave, ale kryštály tvorí naozaj len veľmi zriedka. Jediné kryštály ruženínu pochádzajú z Brazílie a USA. Omnoho častejšie tvorí celistvé masy. Často býva zakalený do biela, mliečna, čo spôsobujú obsahy mikroskopického rutilu. Najčastejšie býva súčasťou pegmatitov. 

    Výskyt:
    Svet – Brazília, USA, Madagaskar, Keňa, Mozambik, Rusko, Čína, Švédsko, Španielsko
    Slovensko – Banská Štiavnica, Hliník nad Hronom
    Česká republika – Dolní bory, Záhoří, Myšenec, Údraž

    Liečivé účinky: Ruženín je kameňom zmeny charakteru duše. Je vhodný pri narodení, puberte, tehotenstve, menopauze, výraznej duševnej zmene, pri smrti aj eutanázii. Taktiež je kameňom lásky a umenia. Prehlbuje city, vášeň, nežnosť, pomáha osamelým, odháňa nezhody a hádky, zintenzívňuje zmysly, vnímanie a umelecké vlohy. Ruženín je ochrancom srdca. Má naň veľmi silný, blahodarný vplyv. Ochraňuje ho proti chorobám, rôznym poškodeniam, predlžuje jeho životnosť. U starých ľudí veľmi dobre pôsobí aj na činnosť mozgu. Má preventívny účinok proti Alzheimerovej chorobe, Parkinsonovej chorobe a stareckej demencii. Svojmu nositeľovi po fyzickej aj psychickej stránke napomáha pri snahách chudnúť. Prehlbuje odhodlanie schudnúť, zlepšuje výkon a výdrž, stimuluje chudnutie a majiteľovi prehlbuje spokojnosť s výsledkom chudnutia. 

    Využitie a spracovanie: Využíva sa v šperkárstve. Iba zriedkavo sa brúsi na fazety, omnoho častejšie sa iba leští, najčastejšie do formy kabošonov. 

    Zaujímavosť: Vedci dokázali, že ruženín má výraznú schopnosť pohlcovať elektromagnetické žiarenie. Preto je dobré ho umiestniť do blízkosti spotrebičov. Napríklad dokáže pohltiť až 85 % elektromagnetického poľa mobilných telefónov. 

    Relevantné video: 

     

    Výrobky z RUŽENÍNU: 
    INFO: po kliknutí na fotografie budete presmerovaný do e-shopu MILISHOP.EU, kde si daný výrobok môžete aj zakúpiť ;-)

    http://milishop.eu/advanced_search_result.php?keywords=ru%9Een%EDn&x=0&y=0

     

    Napíšte nám - otázky / návrhy

    Meno

    E-mail *

    Správa *

    AKCIE / ZĽAVY


    Svet perál nájdete tu:

    Odporúčame


    Čistiace utierky univerzálne na šperky, mince a bižutériu. Čistia zlato, striebro, platinu a obecné kovy do vysokých leskov. Sú suché a neabrazívne. Viac informácií TU